other languages


Bewerkingen van vloeren

Onze vloeren kunnen op verschillende manieren worden bewerkt voor het gewenste resultaat. Hieronder staan de meest bekende manieren van bewerkingen. 

 


 

Oliën

Het hout wordt afgewerkt met 1 of 2 lagen. Deze worden machinaal aangebracht en uitgeboend. Er kunnen diverse oliën gebruikt worden.

 

.

Verouderen

Het verouderen of ‘trommelen’ van vloerdelen geeft een verweerde look aan de plankenvloer. De planken worden beschadigd door verschillende onderdelen en u krijgt een ‘geleefd’ effect. Ook walsen is een manier van verouderen.

 

 

Bezagen

De vloerdelen worden haaks op de planken bezaagd door het zaagblad. Hierdoor wordt het vloerdeel ruw en heeft deze een speciaal effect door deze haakse lijnen van de zaag.

 

.

Roken

De vloerdelen worden gerookt met ammonia. De dampen van de ammonia gaan een reactie aan met het looizuur dat zich in het eiken met elkaar verbindt. De planken kunnen donkerder worden doordat de tekening van de nerf duidelijker wordt.

 

 

 

Borstelen

De planken kunnen ook worden geborsteld. De zachte delen worden ‘weggeborsteld’ om zo de structuur van het hout meer zichtbaar en voelbaar te maken.

 

.

Branden

Door de vloerdelen te branden krijg je in combinatie met de gebruikte olie een prachtig, levendig effect op de vloerdelen.